Etusivu > Blogi > Hermès-nahkojen kattava opas

Hermès-nahkojen kattava opas

Luksusmaailmassa harva nimi herättää yhtä paljon kunnioitusta kuin Hermès. Hermès on erityisen tunnettu hienoista nahoistaan, jotka ovat ammattitaidon ja laadun todiste. Tämä blogikirjoitus toimii kattavana oppaana, joka tarjoaa tietoa Hermès-nahkojen monipuolisesta valikoimasta heille, jotka haluavat syventää ymmärrystään ja arvostustaan näistä ylellisistä materiaaleista. Mikäli itsellesi herää lisäkysymyksiä Hermès-nahkoihin liittyen, asiantuntijatiimimme opastaa sinua mielellään.

Alligaattori:

Tämä erittäin haluttu eksoottinen nahka on peräisin Mississippinalligaattorista, ja sitä tarjotaan sekä mattaisena, että kiiltävänä (lisse). Alligaattorinahkaiset laukut tunnistaa helposti Hermès-nimen vieressä olevasta neliönmuotoisesta merkinnästä.

Ardennes-nahka:

Tämä Hermès-nahka erottuu poikkeuksellisella kestävyydellään, joten se sopii erinomaisesti usein käytettyihin laukkuihin. Tämä käsitelty, paksurakeinen nahka kestää vettä ja naarmuja sekä säilyttää erinomaisesti muotonsa. Hermès ei enää valmista Ardennes-nahkaa. Erinomaisena vaihtoehtona voidaan harkita Vache Liegee -nahkaa.

Barenia Faubourg -nahka:

Vuoden 2017 Hermès-nahka on kunnianosoitus Hermès’n ikoniselle Pariisin putiikille Rue de Faubourg Saint-Honoréssa. Tämä Barenia Faubourg -nimellä kulkeva nahka on pienirakeista, mikä erottaa sen alkuperäisestä Barenia-nahasta. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus parantaa sen kestävyyttä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka etsivät sekä tyyliä että kestävyyttä.

Barenia-nahka:

Barenia on alun perin Hermès-satuloissa käytetty sileä vasikannahka, jossa on hienovarainen kiilto, ja joka kestää hyvin sekä naarmuja, että vettä. Barenia- nahan ainutlaatuinen ominaisuus on sen kyky imeä itseensä ihoöljyjä, mikä luo kauniin patinan ajan myötä. Barenia-nahkaa arvostetaan sen rikkaan historian, ylellisen paksuuden ja muuntautumiskykyisen ikääntymisen vuoksi, ja on edelleen erittäin haluttu valinta kokeneiden keräilijöiden keskuudessa.

Box Calf -nahka:

Vanhimpana ja kestävimpänä Hermès-nahkana pidetty Box Calf, tai yksinkertaisesti Box, on saanut nimensä 1800-luvun englantilaiselta suutarilta Joseph Boxilta. Sileä ja kiiltävä Box-nahka naarmuuntuu helposti, mutta juuri tämä ominaisuus lisää sen ainutlaatuista viehätystä. Ajan myötä naarmut sulautuvat, tasoittuvat ja patinoituvat kiiltäväksi viimeistelyksi, joka on synonyymi rakastetulle Boxille. Vaikka Box Calf -nahka on altis naarmuille ja naarmuille, se voidaan kunnostaa asiantuntevasti Hermès-spassa, jolloin jäljet jäävät mahdollisimman pieniksi ja laukun ajaton viehätys säilyy.

Puhvelinnahka:

Puhvelinnahka on tunnettu merkittävästä muovattavuudestaan sekä kestävyydestään, minkä ansiosta se sopii erinomaisesti erilaisiin ympäristöihin ja toimintoihin. Puhvelinnahka onkin yksi Hermèsin kestävimmistä nahoista. Se on rakeinen, mutta suhteellisen sileä, helppo puhdistaa, ja sen väri muuttuu ajan myötä ainutlaatuiseksi, mikä lisää sen viehättävyyttä.

Puhvelin Dalmatian -nahka:

Puhvelin Dalmatian -nahka, joka tunnetaan myös nimellä Buffalo Skipper, on Hermèsiltä myynnistä poistunut nahka, jolla on omaleimainen suonimainen ulkonäkö, mikä johtuu kaksinkertaisesta värjäysprosessista, jossa väriaineet kerääntyvät rakeen keskiosaan. Puhvelin Dalmatian -nahkaa on saatavilla eri väreissä jälkimarkkinoilla, ja se on ainutlaatuinen sekä huomiota herättävä vaihtoehto niille, jotka etsivät ainutlaatuisuutta.

Puhvelin Gala -nahka:

Puhvelin Gala -nahka erottuu edukseen pehmeällä tekstuurillaan sekä hienostuneella rakeisuudellaan, joka näyttää suorassa valossa tyylikkäästi hohtavan.

Puhvelin Sindhu -nahka:

Vuonna 2007 käyttöönotettu, ja yksinomaan Green Party -mallistoon kuuluva, Puhvelin Sindhu -nahka on vankkaa ja raskasta nahkaa, joka tunnetaan kestävyydestään naarmuja ja tahroja vastaan.

Butler-nahka:

Butler-nahka on sileää, vankkaa nahkaa, jonka ulkonäkö on kirjava. Barenian ja Boxin tavoin Butler-nahka saa ajan myötä ainutlaatuisen patinan. Sitä valmistetaan vain muutamassa neutraalissa värissä Palladium Hardware -metalliosien kanssa.

Kaimaani:

Vain 1990-lukua edeltävissä vintage-käsilaukuissa käytetty Kaimaani ei ole oikeastaan krokotiili tai alligaattori, vaan peräisin Keski- ja Etelä-Amerikan soilla ja vesistöissä elävistä matelijoista. Hermès lopetti valmistuksen, koska laadukkaita materiaaleja oli niukasti saatavilla. Vanhoissa Kaimaani-käsilaukuissa on Hermès-leiman vieressä ympyrä (○).

Chamonixi-nahka:

Hermès saa Chamonix-nahkansa urospuolisista vasikoista, jotka asuvat Ranskan Alppien viehättävässä Chamonix’ssa, mistä nahka on saanut nimensä. Chamonix on kuuluisan Box Calf -nahan mattainen vastine, ja sen tuntu on sileä, lähes muovinen. Tuntumaltaan viehättävän ulkonäön lisäksi Chamonix ylittää Box Calf -nahan kestävyydessä ja kestääkin kiitettävästi naarmuja. Tämä erityinen nahka on kuitenkin erityisen herkkä vedelle.

Chèvre de Coromandel -nahka:

Chèvre de Coromandel on yksi Hermès-nahkojen arvostetuimmista vaihtoehdoista. Tämä nahka on peräisin urospuolisten vuoristovuohien nahoista, ja sen ainutlaatuinen joustavuus erottaa nahan muista. Chèvre de Coromandel -nahkaa kuvastaa kirkkaus ja hienovarainen rakeisuus. Nahan lujuus tekee siitä lähes vastustuskykyisen naarmuille ja tahroille. Chèvre de Coromandel on ylellinen valinta Hermès-nahkojen joukossa, ja ansaitsee kiistatta tunnustuksen yhtenä merkin parhaista nahoista.

Chèvre Mysore -nahka:

Chèvre Mysore on vuohennahasta valmistettu, hiotumpi versio sen vastineesta, Chèvre de Coromandelista. Tämä nahka on suurempirakeista, mutta säilyttää Chèvre-nahan kevyet ja naarmuuntumattomat ominaisuudet.

Country -nahka:

Vuonna 2012 esitelty Hermès Country -nahassa on erottuvan suuret rakeet, kiinteä rakenne ja poikkeuksellinen kestävyys.

Courchevel-nahka:

Courchevel-nahka, jonka valmistus lopetettiin vuonna 2004, on kuuluisa kohokuvioinnistaan sekä keveydestään. Courchevel-nahkaa verrataan usein suosittuun Hermès Epsom -nahkaan, joka tuli Courchevelin seuraajaksi samana vuonna. Molemmissa nahoissa on hieman kuvioitu ulkopinta, joka takaa helpon puhdistettavuuden, vedenkestävyyden ja pienemmän alttiuden naarmuille ja hankauksille.

Niilinkrokotiili:

Hermèsin halutuimpiin eksoottisiin nahkoihin kuuluva Niilinkrokotiili on saatavana kahtena versiona: Lisse (kiiltävä) ja matta. Kiiltävä muunnos saadaan aikaan huolellisella hionnalla, jonka tuloksena on kiehtova kiiltävä viimeistely. Niloticus-käsilaukkujen tunnistamista helpottaa Hermès-nimen vieressä olevat kaksi pistemerkkiä (–).

Suistokrokotiili:

Suistokrokotiili on Hermès’n eksoottisten nahkojen ylellisyyden huippu, ja kaikkein kallein valinta. Suistokrokotiili voidaan esittää sekä Lisse- että mattapintaisena. Aasiasta tai Australiasta peräisin olevassa, halutussa eksoottisessa nahassa on tunnusomainen karet (^) -merkki.

Derma-nahka:

Hermès Derma-nahka, joka esiteltiin vuonna 2004, ilmentää pehmeyttä ja herkkyyttä, ja se on valmistettu urospuolisten vasikoiden nahoista. Nahka on samettisen tuntuista ja tarjoaa ainutlaatuisen tuntuman Hermès-nahkojen joukossa.

Doblis -mokkanahka:

Doblis -mokkanahka Hermèsiltä on mokkanahka, joka tarjoaa sileän tuntuman. Mahdolliset naarmut voidaan poistaa nahasta kiilloituksella, mutta mokkanahka on pidettävä poissa vedestä, jotta sen eheys säilyy.

Epsom-nahka:

Epsom-nahka tuli markkinoille vuonna 2004 ja nousi valokeilaan korvatessaan käytöstä poistetun Courchevel-nahan. Epsom-nahka on tunnettu lämpöpuristetusta rakenteestaan, jossa on jäykkä, ristikkäin rasteroitu hienojakoinen rakeisuus ja houkutteleva kiilto. Tätä nahkavaihtoehtoa suositaan sen kyvystä tuoda esiin elinvoimaisia värejä ja säilyttää muotonsa ajan myötä. Sen kohokuvioitu pinta tekee siitä lähes vedenpitävän ja vähentää naarmuuntumisalttiutta. Epsom-nahka on kevyttä ja helppohoitoista, ja sitä käytetään usein Kelly- ja Birkin Sellier -tyylisten laukkujen valmistuksessa.

Evercalf-nahka:

Evercalf-nahka on läheistä sukua Hermès Box Calf -nahalle, ja muistuttaa sitä silmiinpistävän paljon, minkä vuoksi nämä kaksi Hermès-nahkatyyppiä ovat ensi silmäyksellä lähes identtisiä. Tuntumaltaan Evercalf-nahka erottuu kuitenkin huomattavasti pehmeämpänä ja sileämpänä. Pinta on mattapintaisempi, ja siinä on hienovarainen kiilto.

Evercolor-nahka:

Hermès Evercolor on vuonna 2013 esitelty pehmeä ja melkein sileä nahka, jossa on pienen pieni, painettu rake. Puristettuna nahkana Evercolor on sekä pehmeän tuntuista että hennon satiinisen kiiltävää.

Evergrain-nahka:

Evergrain-nahka on Evercalf-nahan sisarusnahka, ja se erottuu edukseen kohokuvioidun halkeilevan kuvion ansiosta, mikä tekee siitä vielä pehmeämmän.

Fjord-nahka:

Fjord tunnetaan tasaisesta, leveästä rakeestaan, joka muistuttaa Hermès Togo -nahkaa ja Clemence-nahkaa, ja sitä arvostetaan sen tyylikkään mattapintaisesta ulkonäöstä. Pehmeästä koostumuksestaan ja samettimaisesta viimeistelystään huolimatta tämä nahka on melko painavaa.

Grain d’H -nahka:

Hermès’n Grain d’H -vasikannahka, jossa on ikoninen H-monogrammi, on vuonna 2012 lanseerattua nahkaa, jossa on pienikokoinen rakeisuus. Tätä monikäyttöistä nahkaa on käytetty laajalti sekä käsilaukuissa, että pienemmissä asusteissa.

Gulliver-nahka:

Gulliver-nahkaa käytettiin aiemmin Hermès-käsilaukkujen valmistuksessa, mutta sen valmistus lopetettiin vuonna 1999, ja se otettiin uudelleen käyttöön vuonna 2005 nimellä Swift-nahka, jolla on samat ominaisuudet.

Jonathan -nahka:

Veau Jonathan -nahka on saanut inspiraationsa maineikkaasta Swift-nahasta, ja se on nimetty Gulliverin matkat -kirjan kirjoittajan Jonathan Swiftin mukaan. Jonathan-nahka on sileää ja pehmeän tuntuista, mutta se on Swift-nahkaa jäykempää. Ominaisuuksiltaan Jonathan vastaa enemmän Box Calf -nahkaa, joten se on ihanteellinen valinta strukturoituihin laukkuihin.

Niilinvaraani:

Niilinvaraani on Niilin joesta kotoisin oleva liskonahka, joka on Hermèsin käyttämistä kahdesta liskonnahasta yleisempi. Tämä nahka on helppo tunnistaa Hermès-nimen vieressä olevan symbolin, (-), avulla. Nahka on saatavilla sekä mattapintaisena, että kiiltävänä. Näiden matelijoiden pienen koon vuoksi liskonnahkaa käytetään pääasiassa pienempien käsilaukkujen ja asusteiden valmistukseen.

Juovavaraani:

Kaakkois-Aasiasta peräisin oleva Juovavaraani on tunnettu siitä, että sitä käytetään Hermès “Ombre” -liskonahkaisissa käsilaukuissa ja asusteissa. Juovavaraani, joka on merkitty Hermès-leiman vieressä olevalla kaksoisviivalla (=), tunnetaan toisinaan myös nimellä Natural lizard.

Madame-nahka:

Hermès Veau Madame -nahka, jota kutsutaan usein yksinkertaisesti Madameksi, on Epsom-nahkaa muistuttavaa, mutta hienorakeisempaa ja pehmeämmän tuntuista, joustavaa sekä kiiltävää nahkaa. Tätä kevyttä nahkaa käytetään ensisijaisesti Sellier Birkin ja Kelly valmistuksessa.

Milo-nahka:

Hermès Milo on lampaannahkaa, jota käytetään mieluiten pienissä Hermès-nahkatuotteissa, kuten Rodeo-asusteissa.

Monsieur -nahka:

Vuonna 2018 esitelty Veau Monsieur -nahka, joka tunnetaan yleisesti nimellä Monsieur, heijastaa ikonista Hermès Box Calf -nahkaa sileällä rakeisuudellaan. Veau Monsieur -nahassa on hienovarainen, satiinimainen kiilto, ja se säilyttää muotonsa ihailtavasti.

Negonda-nahka:

Hermès Negonda -nahka, joka esiteltiin vuonna 2007, on suurirakeinen ja lähes vedenkestävä. Tämä ominaisuus tekee siitä erinomaisen valinnan usein käytettäviin suuriin laukkuihin.

Strutsi:

Strutsinnahka on peräisin Etelä-Afrikasta, ja sille on ominaista ainutlaatuinen, pistemäinen kuviointi koko nahassa. Strutsinnahka on mattapintaista, ja sitä tarjotaan usein yksinoikeudellisissa väreissä, jotka on räätälöity nahan erityispiirteiden mukaan. Strutsinnahka on tunnettu jäykkyydestään, ja se säilyttää muotonsa ihailtavasti ajan myötä.

Peau Porc -nahka:

Peau Porc on kevyt ja kestävä siannahka, joka oli aikanaan poissa tuotannosta, mutta teki yllättävän paluun vuonna 2021. Kuten monet muutkin Hermès-nahkatyypit, Peau Porc -nahkaa on suojattava vesialtistukselta, jotta se ei haalistuisi.

Rodeonahka:

Veau Rodeo, tai yksinkertaisesti Rodeo, erottuu suonituksesta. Tämä kestävä Hermès-nahka on lähes naarmuuntumaton.

Shearling:

Vaikka Hermès on sisällyttänyt shearlingia takkeihin ja talvitarvikkeisiin, shearlinglaukkuja on poikkeuksellisen harvoin saatavilla. Rajoitetut erät, kuten Teddy Shearling Kelly ja Teddy Kelly Pochette Muff, ovat nostaneet nämä tuotteet erittäin halutuiksi Hermès-keräilijöiden keskuudessa.

Sikkim-nahka:

Veau Sikkim -nahka on ohut ja kevyt vaihtoehto, jolle on ominaista minimaalinen tai olematon rakeisuus, minkä ansiosta se tuntuu erittäin pehmeältä ja hellävaraiselta.

Sombrero-nahka:

Sombrero-nahka, joka tuli markkinoille vuonna 2011, on sileää ja herkkää vasikannahkaa, jonka mattapintaisuus ja pehmeä rakenne lisäävät sen houkuttelevuutta, mutta tekevät siitä myös naarmuuntumisalttiin.

Swift-nahka:

Vuonna 2005 entinen Gulliver-nahka ilmestyi markkinoille uudella nimellä: Hermès Swift-nahka. Sekä Gulliver- että Swift-nahka, samoin kuin vuonna 2018 julkaistu Jonathan-nahka, ovat kunnianosoitus Jonathan Swiftille, Gulliverin matkojen kirjoittajalle. Swift-nahassa on hieno, luonnollinen rakeisuus, joka ei ole vain notkeaa ja pehmeän tuntuista, vaan siinä on myös lempeä kiilto.

Taurillon Clemence -nahka:

Hermès Taurillon Clemence -nahka otettiin käyttöön 1990-luvulla nimellä Veau Taurillon Clemence tai TC, ja nykyään se tunnetaan yleisesti Hermès Clemence -nahkana. Clemence-nahka on puolimattaista, sileää sekä karkearakeista. Tämä luonnonnahka erottuu muista pehmeämmällä tuntumallaan, runsaammilla rakeillaan ja huomattavalla suonituksen puuttumisella.

Taurillon Cristobal -nahka:

Taurillon Cristobal -nahka on pehmeä ja sileän tuntuinen nahka, jossa on näkyviä rakeita.

Taurillon Novillo -nahka:

Taurillon Novillo (TN) on vuonna 2015 debytoinut nahka. Se erottuu edukseen hienolla rakeisuudellaan, joka muistuttaa rakenteeltaan ja painoltaan Epsomin nahkaa.

Troika -nahka:

Troika on sileä, kiiltävä vasikankarva, jossa on uniikki tuntuma. Troika-nahkaa käytetään tyypillisesti yhdessä muiden Hermès-nahkatyyppien kanssa.

Tadelakt-nahka:

Hermès’n suosikkinahkoihin kuuluva Veau Tadelakt muistuttaa Box Calf -nahkaa. Tadelakt-nahka on sileää ja kiiltävää, mutta se on kiiltävyydeltään Box Calf -nahkaa parempi, eikä siinä ole näkyviä rakeita. Silkkinen rakenne, hohtava kiilto ja hyvä väri-imukyky kohottavat Tadelakt-käsilaukkujen ulkonäköä ja erottavat ne Box Calf- tai Swift-nahasta tehdyistä käsilaukuista.

Togo-nahka:

Hermès Togo -nahka tuli markkinoille vuonna 1997, ja siitä on tullut suosittu valinta. Togo-nahalle on ominaista sen luonnollinen, kivinen rakeisuus, mattapintainen viimeistely sekä näkyvät juonteet, ja sitä arvostetaan nahan kestävyydestä ja vastustuskyvystä naarmuuntumista vastaan. Helppohoitoinen nahka on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät pitkäikäisyyttä ja vaivattomuutta.

Vache-nahka:

Hermès’n Vache-nahka on käsittelemätöntä, joten se säilyttää luonnollisen olomuodon ja saa ajan mittaan, sekä toistuvan käytön myötä, omaleimaisen patinan. Vache-nahkaa käytetään usein vintage-käsilaukuissa, ja sitä on saatavana yksinomaan kahdessa värissä: nude ja musta.

Vache Hunter -nahka:

Vache Hunter -nahkaa käytetään pääasiassa käsilaukkujen, kuten Herbagin, somisteena, ja sitä käytetään toisinaan myös muissa Hermès-laukuissa, kuten Evelyne-laukussa.

Vache Liegee -nahka:

Hermès Vache Liegee -nahka, joka esiteltiin vuonna 2004 Ardennes-nahan seuraajana, on tuotemerkin paksuin nahka, mikä takaa, että jokainen siitä valmistettu laukku säilyttää vankan ja selkeän rakenteen.

Vache Trekking -nahka:

Vuonna 2009 lanseerattu, kestävä Vache Trekking -nahka on harvinaisuus Hermèsin nahkojen joukossa. Hermèsin käsilaukkutaiteilijat käyttävät sitä erittäin rajoitetusti.

Veau Grain Lisse -nahka:

Veau Grain Lisse tunnetaan nimellä VGL. Tämä nahka on puristettu ja käsitelty, minkä ansiosta sen pinnasta tulee sileä ja kiiltävä. VGL kestää hyvin naarmuja ja vettä, ja on vaivattomasti puhdistettavissa. Hermès luopui Veau Grain Lisse -nahasta vuonna 2003, koska sillä oli niin paljon yhteisiä ominaisuuksia Hermès Epsom -nahan kanssa. Jälkimarkkinoilta voi kuitenkin yhä löytää käytettyjä Hermès VGL -käsilaukkuja.

Sametti-nahka:

Hermèsin Sametti-nahka on valmistettu huolellisesti urospuolisten vasikoiden raakanahasta. Mokkanahka, jonka toisella puolella on vasikan turkki, on viimeistelty pehmeän samettimaisen pinnan aikaansaamiseksi. Tätä nahkaa käytetään pääasiassa pienemmissä asusteissa.

Vibrato-nahka:

Vaikka Vibrato muistuttaa kangasta, se yllättää tekstuurillaan, joka on valmistettu vuohennahka- ja mokkanahkajuovista. Tämä harvinainen ja visuaalisesti kiehtova nahkatyyli kestää hyvin naarmuja. Vibrato-nahan hinta onkin hieman korkeampi kuin muiden Hermès-nahkojen.

Täydellisen Hermès-nahan löytäminen

Hermès on erityisen ylpeä laajasta nahkavalikoimastaan, josta löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki. Riippumatta siitä, minkä nahan valitset, muistathan pitää hyvää huolta laukustasi, jotta se säilyisi upeana loppuikänsä.

LovedBags on luotettava käytettyjen Hermès merkkilaukkujen jälleenmyyjä. LovedBags myy vain huippukunnossa olevia, Entrupylla aitoutettuja Hermès tuotteita. Kaikki nettisivuillamme mainostetut tuotteet löytyvät varastostamme, ja näin ollen ovat välittömästi saatavilla- suoraan kotiovellesi toimitettuna. Mikäli meillä ei ole etsimääsi unelmalaukkua haluamassasi materiaalissa, pyrimme mielellämme auttamaan kyseisen tuotteen hankinnassa. Kun haluat löytää unelmiesi laukun, LovedBagsin concierge-palvelu auttaa sinua.

Samankaltaiset artikkelit