Etusivu > Blogi > Hermès-metallien opas

Hermès-metallien opas

Hermès erottuu poikkeuksellisena tuotemerkkinä, joka noudattaa nahkalaukkujen huolellista käsinvalmistusta ja käyttää perinteisiä tekniikoita pitääkseen yllä korkeimpia käsityötaidon standardeja nahkatuotteissaan. Tämän omistautumisen keskellä yksi usein unohdettu näkökohta on kuitenkin metalliosien kriittinen rooli- ne kiinnittävät nahkakomponentit tarkasti paikoilleen sekä luovat laukuille viimeistellyn ylellisen ilmeen. 

Metalliosat valitaan huolellisesti tukemaan kunkin laukun nahkaa sekä siluettia. Ajaton ja monipuolinen valikoima erilaisia metalliosia onkin yksi Hermèsin laukkujen erityispiirteistä, jotka ansaitsevat oman harkintansa ja huomionsa. 

Vuosisatoja vanhaan käsityötaitoon perustuva Hermès-laukku syntyy monien monimutkaisten vaiheiden kautta. Satulanvalmistuksen perinteiseen käsityöhön perehtyneet artesaanit ovat tarkkoja yksityiskohdista ja pyrkivät täydellisyyteen. Hermès, joka on tunnettu tunnustetusta osaamisestaan nahkatyössä sekö huomattavista investoinneistaan metalliosiinsa, varmistaa, että jokaisesta laukusta tulee arvokas perintökalleus. Vertaansa vailla olevan laadun takaamiseksi Hermès tekee yhteistyötä erityisen hopeatarvikepajan kanssa kaikkien metalliosien prototyyppien valmistamiseksi. Uuden metalliosan kehittäminen ja tuotanto kestää vähintään vuoden, ja tällä hetkellä Maisonin nahkatuotteissa käytetään yli 1 500:aa usein käytettyä metalliosatyyppiä, joista suurin osa on patentoituja.

Lähempi katsaus Hermès-metalleihin

Hermès suunnittelee huolella kaikki metalliosat sekä laukun sisällä, että sen ulkopuolella.  Hermès-laukkujen metalliosat on valmistettu täysmessingistä, ja huokuvat painoa sekä kestävyyttä. Itse metalliosan struktuurin luomisen jälken, jokainen osista pinnoitetaan jalometallilla, joka on tarkasti valittu täydentämään laukkua parhaiten. Tyypillisesti kaikki Hermès-laukun metalliosat pinnoitetaan samalla metallilla, harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta – permabrass- ja ruusukultaiset metalliosat yhdistyvät yleensä kultaisiin vetoketjuihin.

Vuosien varrella Hermès on käyttänyt lukuisia erilaisia, ylellisiä jalometalleja, ruteniumista valkokultaan, laukkujen metalliosissa. Kulta ja palladium ovat klassisia valintoja, mutta muitakin metalleja valitaan tiettyjä sesonkeja tai erikoistilauksia varten. Tutustu kunkin Hermès-metallityypin yksilöllisiin vivahteisiin:

Kulta

Hermès piireissä tunnettu lyhenteellä GHW- kulta on ajaton valinta Hermès-metalliosaksi, ja sitä käytetäänkin laajalti useissa Hermès-malliston tuotteissa. Tyypillisesti GHW on pinnoitettu 18 karaatin kullalla, kun taas harvinaisemmat mallit tai erikoistilausten laukut voivat sisältää 24 karaatin kultaa. Kultaisten metalliosien vetovoima on niiden lämmin ja ylellisen säteilevä ulkonäkö- GHW yksilöt huokuvat aitoa eleganssia.

Palladium

Palladium kuuluu platinametallien ryhmään, ja sen ulkonäkö on hopeaa kiiltävämpi ja kirkkaampi. Palladiumin, PHW:n, yltäkylläinen charmi nostaa sen hinnan yli kullan ja tarjoaa viileän sekä tyylikkään kontrastin GHW-yksilöille. Tyypillisesti rajoitetun erän Birkineissä ja Kellyissä on yksinomaan palladiumia.

Harjattu kulta

BGHW:ssa, 18 karaatin kultapinnoite, saa modernin käänteen mattaisella, satiinipinnalla, joka saadaan aikaan “harjaamalla” pintaan huolellisesti mikronaarmuja yhteen suuntaan. Tämä mattainen estetiikka edustaa nykyaikaista tulkintaa kullasta, ja siinä on hienovarainen kiilto sekä parannettu naarmujen kestävyys.

Harjattu Palladium 

BPHW:ssä palladiumille tehdään samanlainen pintakäsittely kuin harjattuun kultaan. Harjaus antaa palladiumille nykyaikaisemman, hillityn mattapintaisen lopputuloksen sekä parannellun naarmujen kestävyyden. 

Permabrass 

Jos podet vaikeuttta valita kullan ja palladiumin välillä, harkitse Permabrassin lisäämistä toivomuslistallesi. Tämä samppanjanvärinen vaihtoehto tasapainottelee kauniisti näiden kahden sävyn välillä ja tarjoaa monipuolisen vaihtoehdon käsilaukkukokoelmaasi – etenkin jos pidät hienovaraisemmasta kosketuksesta verrattuna Hermès GHW:n runsauteen. PBHW:ssä on loistava kiilto, joka täydentää erityisesti tummia sinisiä ja vihreitä sävyjä tarjoten näihin extra ripauksen viehätystä.

Ruusukulta

Aidosta kullasta, johon on sekoitettu ripaus kuparia ja toisinaan hopeaa, valmistetut Rose Gold (RGHW) -metalliosat ovat upeaa, selkeää vaaleanpunaista kultaa. Kuparin lisääminen parantaa vaaleanpunaisen kullan naarmuuntumattomuutta sekä kestävyyttä. Vaikka RGHW on vasta hiljattain otettu käyttöön, sen suosio on kasvussa. RGHW sopii kauniisti erityisesti neutraalin sävyisiin nahkoihin.

Rutenium

Yksi harvinaisimmista metalleista, rutenium (RHW) tarjoaa Hermès-metalliosiin syvän, gunmetal-harmaan sävyn, joka antaa laukuille, palladiumiin verrattuna, maskuliinisemman ja modernimman trendikkään sävyn. Aluksi tätä ainutlaatuista metallivaihtoehtoa tarjottiin pääasiassa lisko Hermès -laukuissa. Lisäksi ruteniumtunnetaan korroosionkestävyydestään sekä yleisestä kestävyydestään.

Lakka

Constance-laukuissa on usein käytetty emalilakkaa, ensisijaisesti ikonisen “H”-lukon suojaamiseksi. Tämä lakkaus tarjoaa paitsi suojaa, myös väriä ja parempaa kestävyyttä kiiltävällä pinnalla.

PVD

PVD-pinnoitteen käyttäminen Hermès-metalliosissa tummentaa metallin lähes mustaksi. Tätä pinnoitetta on käytetty yksinomaan avantgarde So Black -kokoelmassa, ja se tarjoaakin erottuvan sekä rohkean ilmeen.

Guilloché

Hermèsin ylellisimmistä Birkin- ja Kelly-metallivaihtoehdoista Guilloché erottuu joukosta. Guilloché tarkoittapalladiummetalliosaa, johon on kaiverrettu huolellisesti hieno timanttikuvio, mikä takaa sekä kestävyyden, että erottuvan esteettisyyden. Guillochén monimutkainen timanttikuvio sekä pinnan ainutlaatuinen tekstuuri symboloivat täydellisesti eksklusiivisen upeaa metallisepän käsityötaitoa.

Timantti

Hermèsin 18 karaatin valkokullatut, timanteilla kuorrutetut metalliosat ovat epäilemättä muotitalon uniikeimmat sekä harvinaisimmat. ”Diamond Birkin -laukut” ovat poikkeuksellisen harvinaisia sekä erittäin haluttuja, ja niissä on vain VVS F -timantteja sekä ylellistä 18K valkokultaa. Esimerkiksi Diamond Birkin 35:n laukussa on yli 10 karaatin arvosta timantteja. Harvinaiset, Vintage Diamond Birkin -laukut saattavat sisältää valkokullan sijaan keltakultaa pohjana timanteille. Lisäksi eksklusiivisimmissa Birkineissä saattaa olla värillisiä safiireja timanttien kohdalla.  

Löydä täydellinen Hermès-metallisi LovedBagsilla

Upeat metalliosat toimivat laukkusi koruina ja lisäävät sen kauneutta, sekä hohtoa, entisestään. Valitse metalli, joka heijastaa tyyliäsi ja makuasi, tai luo monipuolinen käsilaukkukokoelma, jossa on erilaisia vaihtoehtoja. Me LovedBagsilla olemme omistautuneita auttamaan sinua löytämään unelmiesi laukun sekä opastamaan sinua Hermès-metallien valinnassa. 

LovedBags on luotettava käytettyjen Hermès merkkilaukkujen jälleenmyyjä. LovedBags myy vain huippukunnossa olevia, Entrupylla aitoutettuja Hermès tuotteita. Kaikki nettisivuillamme mainostetut tuotteet löytyvät varastostamme, ja näin ollen ovat välittömästi saatavilla- suoraan kotiovellesi toimitettuna. Mikäli meillä ei ole etsimääsi unelmalaukkua, pyrimme mielellämme auttamaan kyseisen tuotteen hankinnassa.

Samankaltaiset artikkelit