Etusivu > Blogi > Cocon viehätysvoima: Chanel-tuotteiden arvonnousun syyt ja seuraukset

Cocon viehätysvoima: Chanel-tuotteiden arvonnousun syyt ja seuraukset

Chanel hintojen kehitys läpi historian

Ikoninen Chanel 2.55 -laukku sai debyyttinsä vuonna 1955 vaatimattomalla 220 dollarin hinnalla. Kyseisen laukun hinta on nykyään 10 200 dollaria. Vastaavasti Chanel Classic Flap, joka esiteltiin vuonna 1983 noin 1 000 dollarin hintaan, on kokenut huomattavan hinnanmuutoksen, ja maksaa maaliskuun 2023 hinnankorotuksen jälkeen 10 200 dollaria. Vuodesta 2016 lähtien on Chanel nostanut laukkujensa hintoja johdonmukaisesti vuosittain. Tänä aikana Medium Chanel Classic Flap -laukun hinta on yli kaksinkertaistunut 4900 dollarista 10 200 dollariin. Tämä suuntaus ulottuu kaikkiin Classic malleihin ja kokoihin. Muut mallit kuin Classic Flap Bag, kuten Boy bag tai Wallet on Chain ovat myös kallistuneet vuosi vuodelta, mutta kokeneet hieman maltillisemman nousun. Esimerkiksi Medium Chanel Boy -laukku nousi 4 700 dollarista 6 600 dollariin vuodesta 2018 vuoteen 2023, kun taas Chanel Wallet on Chain nousi 2 100 dollarista 3 350 dollariin vuodesta 2018 vuoteen 2023.

Hintojen nousun monet tekijät

Chanelin luksushintojen vuodesta 2008 lähtien jatkunut noususuuntaus on voimistunut entisestään viimeisten viiden vuoden aikana. Covid-sulkujen aiheuttamat toimitushäiriöt, valuuttakurssivaihteluiden ja yleisen inflaation aiheuttamat lisääntyneet valmistuskustannukset sekä Chanelin laukkujen maailmanlaajuinen kysyntä ovat voimistaneet hintojen nousua entisestään. Jatkuvista hinnankorotuksista huolimatta Chanel-laukkujen kysyntä on edelleen korkealla tasolla, mikä näkyy kukoistavilla jälleenmyyntimarkkinoilla.

Kuten odotettua, Chanel toteutti uuden hinnankorotuskierroksen maaliskuussa 2023. Ikonisen Chanel Classic Flap -laukun hinta nousi 16 prosenttia, ja useimmat laukut ylittävät nyt 10 000 dollarin rajan. Chanel Coco Handle, Chanel 19 ja Chanel Pearl Crush kokivat 14 prosentin hinnannousun. Chanel Classic Medium Flap -laukku maksaa nyt 10 200 dollaria, mikä merkitsee 16 prosentin nousua 8 800 dollarista vuoden 2023 alusta. Hinnantarkistuksia on odotettavissa lisää tänä vuonna, kuten Chanelin talousjohtaja Blondiaux vahvisti. 

Ekslusiivisuusstrategiansa täydentämiseksi otti Chanel 7. kesäkuuta 2022 käyttöön tiukan kiintiöjärjestelmän; Chanel Classic -laukkujen hankita on rajattu kahteen laukkuun vuodessa. Tämä malli muistuttaa vahvasti Hermèsin käytäntöä. Rajoittamalla asiakkaiden laukkuostoksia luksusbrändit lisäävät yksinkertaisesti tuotteidensa kysyntää. Näiden haluttujen laukkujen niukkuus sekä Chanelin entistä rajoitettu tarjonta nostavat kuitenkin hintoja entisestään. Tämä Hermèsin kehittämä ja nyt Chanelin omaksuma lähestymistapa lisää kyseisten luksusmerkkien eksklusiivisuutta ja tavoiteltavuutta.

Vaikka monet asiakkaat ovat huolissaan Chanelin ja Hermèsin hintojen noususta, on tärkeää huomioida näiden tasaisten korotuksien nostavan osaltaan kyseisten luksuslaukkujen asemaa arvokkaina keräilykohteina. 

Chanel-laukkujen kasvavat jälleenmyyntihinnat

Chanel-laukkujen niukkuus putiikeissa sekä kasvava kysyntä ovat johtaneet laukkujen hintojen nousuun myös jälleenmyyntimarkkinoilla. Viimeaikainen hintakehitys viittaa siihen, että vain muutama vuosi sitten hankittu Chanel-laukku, joka on virheettömässä kunnossa, on nykyään todennäköisesti arvokkaampi kuin sen alkuperäinen ostohinta. Ennätyskorkeat jälleenmyyntihinnat, erityisesti huutokaupoissa, sekä priimakuntoisten laukkujen kasvanut kysyntä vahvistavat entisestään laukkujen houkuttelevuutta.

Chanel Classic-laukku mahdollisena sijoituskohteena

Jopa vuoden 2023 Chanel-hintojen nousun keskellä, merkin viehätysvoima pysyy horjumattomana. Hintalappujen noustessa lisääntyy myös eksklusiivisuus, mikä puolestaan ruokkii yhä suurempaa kiinnostusta laukkuja kohtaan. Jatkuvien hinnankorotuksien sekä alati kasvavan kysynnän ansiosta Chanel Classic Flap ei ainoastaan säilytä arvoaan, vaan parhaimmillaan kasvattaa sitä tasaisesti vuosi vuodelta.

Hintojen noustessa yhdestä kahteen kertaa vuodessa on erittäin todennäköistä, että saat investointisi takaisin, tai jopa enemmän, mikäli päätyisit myymään laukkusi tulevaisuudessa.  Etenkin merkin klassisten mallien, kuten Classic Flapin, Boy-laukun ja WOC:n arvostus kasvaa jälleenmyynnissä kaikkein eniten vuosi vuodelta.

Vaikka Chanel-laukut näyttäytyvät monelle jopa sijoitusesineinä, haluamme kuitenkin LovedBagsilla tukea ostamaan laukun ennen kaikkea sen takia, että laukun tyyli miellyttää juuri sinua. Ihanin sijoitus on sijoitus itseesi, valitsethan siis laukkusi sen perusteella, mikä puhuttele juuri sinua.

Chanel-laukun hankinta 

Chanelin tasaisten hinnankorotuksien, sekä asiakaskohtaisen laukkutarjonnan rajoittamisen myötä Chanel Flap -laukku nähdään nykyään sijoituslaukkuna- termi, joka usein liitetään luksusjätti Hermèsiin. LovedBags on luotettava käytettyjen Chanel-merkkilaukkujen jälleenmyyjä. LovedBags myy vain huippukunnossa olevia, Entrupylla aitoutettuja Chanel-tuotteita. Kaikki nettisivuillamme mainostetut tuotteet löytyvät varastostamme, ja näin ollen ovat välittömästi saatavilla- suoraan kotiovellesi toimitettuna. Mikäli meillä ei ole etsimääsi unelmalaukkua, pyrimme mielellämme auttamaan kyseisen tuotteen hankinnassa

Samankaltaiset artikkelit