Etusivu > Blogi > Chanel Classic Flap Bag: ajattoman ikonin synty

Chanel Classic Flap Bag: ajattoman ikonin synty

Chanel Classic Flap Bag

Perinnön paljastaminen: Chanel Flap Bag -laukun synty

Muotihistoriassa helmikuu 1955 on käänteentekevä hetki- tällöin visionääri Gabrielle “Coco” Chanel loi ikonisimman luomuksensa, 2.55-Flap Bag -laukun. Coco Chanel, muotimaailman uranuurtaja, oli työllään vahvasti mukana modernin naisen aseman luomisessa ja etenkin naisten vapauttamisessa vanhoista, kankeista normeista. Chanel 2.55 Flap -laukusta tulikin muodin vapautumisen symboli, joka edustaa innovaatiota sekä käytännöllisyyttä, jotka muuttivat käsilaukkumaisemaa. 2.55 Flap teki historiaa, sillä se oli ensimmäinen laukku, jossa oli olkahihna vapauttaen näin naiset epäkäytännöllisistä rajoituksista. Sen vallankumouksellinen muotoilu sisälsi säädettävän ketjuhihnan sekä kätevän takataskun, ja kiinnitti sekä tyyliä, että toiminnallisuutta etsivien naisten huomion.

Kaksi pysyvää yksityiskohtaa tuli Chanelin käsilaukkuperinnön synonyymeiksi 2.55 Flapin myötä: timanttiommel sekä viininpunaisen sävyn käyttö. Timanttiompelemalla ommeltu tikkaus, joka oli saanut inspiraationsa miesten kilparadoilla käyttämistä takeista, lisäsi laukkuihin ennennäkemätöntä hienostuneisuutta ja tekstuuria. Sisävuoren syvästä, viininpunaisesta sävystä tuli toinen tunnusmerkki, joka loi visuaalisesti silmiinpistävän kontrastin. Sävyn valinnan inspiraationa kerrotaan toimineen Cocon lapsuuden orpokodin univormujen väri. 

Epäilemättä 2.55 Flap -laukku on Chanelin luomusten huippu, joka on ajattoman ikonin tavoin vain kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Sen vallankumouksellinen muotoilu, käytännölliset ominaisuudet ja rikas symboliikka tekevät siitä käsilaukun lisäksi Coco Chanelin nerokkuuden symbolin sekä tunnusmerkin Chanel-brändin kestävästä perinnöstä.

Chanel 11.12: Ajattoman eleganssin uusi kausi 

Vuonna 1983 Karl Lagerfeld kehitti ikonisen 2.55 Flap Bag -laukun uudelleen luodessaan nykyään suositun Chanel Classic Double Flap -laukun. Lagerfeldin luomuksesta, jossa on nahasta sekä metallista kudottu ketju ja tunnusomainen Double C -kääntölukkosuljenta, tuli välittömästi sensaatio. Keväällä 2021 se nimettiin uudelleen 11.12:ksi, kunnianosoituksena sen alkuperäiselle tyylikoodille – A01112.

Tämä ajaton luomus, jota arvostetaan sen esteettisestä vetovoimasta, yksinkertaisuudesta ja monipuolisuudesta, on myöhemmin luotu useissa eri tikkaustyyleissä, nahoissa sekä kokoina. Tuplaläppäversio, jossa on ylimääräinen sisäpuolinen läppä, lisää käytännöllisyysaspektia se tarjoamilla useilla taskuilla. Ateliers de Verneuil-en-Halatte -tehtaalla valmistetaan jokainen 11.12 huolellisesti- laukun valmistukseen kuluu 15 tuntia ja jopa 180 työvaihetta.

Lähes kolme vuosikymmentä myöhemmin on Chanel 11.12 edelleen haluttu mestariteos, joka ilmentää ajatonta tyylikkyyttä sekä kapinallisuutta.

Chanel Classic Flap Bag hankinta

Chanel Classic Flap on käsilaukkualalla ikoni vailla vertaa. Se on Chanel-talon tunnusmerkki, joka edustaa ajatonta eleganssia. Nämä laukut ovat monipuolisuuden ruumiillistuma, ja niiden eri koko-, materiaali- ja värivaihtoehdot takaavat, että jokaiselle löytyy ihanteellinen valinta.

Chanelin maaliskuussa 2023 tapahtuneen hinnankorotuksen sekä asiakaskohtaisen laukkutarjonnan rajoittamisen myötä on Classic Flap -laukku noussut sijoituslaukuksi- termiksi, joka yleensä yhdistetään eksklusiivisesti luksusjätti Hermèsiin. Tämän vuoksi moni laukkuharrastaja onkin suunnannut jälleenmyyntimarkkinoille taatakseen oma aarteensa löytymisen sekä saamisen. 

LovedBags on luotettava käytettyjen Chanel merkkilaukkujen jälleenmyyjä. LovedBags myy vain huippukunnossa olevia, Entrupylla aitoutettuja Chanel tuotteita. Kaikki nettisivuillamme mainostetut tuotteet löytyvät varastostamme, ja näin ollen ovat välittömästi saatavilla- suoraan kotiovellesi toimitettuna. Mikäli meillä ei ole etsimääsi unelmalaukkua, pyrimme mielellämme auttamaan kyseisen tuotteen hankinnassa.

Samankaltaiset artikkelit